آنچه وارن بافت می تواند در مورد کاشی به شما بیاموزد
زوما (انگلیسی: Zuma) یک بازی ویدئویی معمایی تطبیق کاشی است که در سال ۲۰۰۳ است اوبرون مدیا آن را توسعه داده و توسط پاپکاپ گیمز منتشر شدهاست. در این روش نیز معمولاً دو نفر بازیکن داشت و در محیطهای خاکی یا در خیابانهای کاشی شده یا آسفالت شده بازی میشد. قسمت دوم آن نیز از ۶ طاق با دهانهٔ ۹ متری، ۷ چشمهٔ باریک روی طاقها و به صورت باریک ایجاد آموزش کاشی کاری شدهاست. با قرعه کشی اولین پرتابگر مشخص میشد و گوی هدف را ابتدا پرتاب میکرد به فاصلهای دلخواه که معمولاً بیشتر از ۲ متر بود سپس تیله (دوم) خود را سعی میکرد در نزدیکترین فاصله به آن پرتاب کند. در این بازی معمولاً در محیط روباز و خاکی دو نفر بازی را شروع میکردند و هدف پرتاب تیله به وسیله دست و زدن تیله حریف که روی زمین قرار داشت بود. نفر دوم به بعد میتوانستند با زدن تیله حریف در صورتی که نزدیک گوی هدف قرار داشت آن را زده و از هدف دور کنند؛ و گوی خودرا به گوی هدف نزدیکتر کنند بازی کنی برنده بود که در پایان پرتابها تیله اش نزدیکتر به گوی هدف بود سه حالت داشت با مماس و چسبیده به گوی هدف بود در اینصورت از دیگر بازیکنان سه تیله جایزه دریافت میکرد یا با وجب خود اندازه میگرفت اگر یک وجب مماس یا کمتر از یک وجب با تیله خود و گوی هدف بود دو تیله به عنوان پاداش از دیگر بازیکنان دریافت مینمود و اگر صرفاً نزدیکتر از بقیه بود یک تیله دریافت مینمود.
اگر کسی گولویی را بگیرد دیگر بازیکن دوم نمیتواند آن گولو را بگیرد و امیتاز آن را از دست داده است. در این بازی گودالهایی روی زمین خاکی کنده میشود که به آنها گود یا گولو (گود کوچک) میگویند. به زبان و گویش لری به آن گِلو یا تیله بازی میگویند و به زبان خراسانی (خانگی) هم گفته میشد قدیم که شیشهای آن نبود؛ با سنگهای تراشیده شد و گرد به قطرهای حدوداً (ا تا ۲٫۵ سانت) انجام میشد. برنده حق داشت فقط تیلههایی که به بیرون از مستطیل رفته است را به عنوان جایزه جمعآوری نماید اگر پس از زدن تیلههای داخل مستطیل فاصله تیله پرتابشده توسط پرتابگر داخل ویا تا یک وجب کمتر از کادر مستطیلی بود بازیکن بایستی برای پرتاب بعدی خود میایستاد و با پرتاب کردن (رها کردن) از نوک بینی خود از بالا و زدن تیلههای کاشته شده به بازی ادامه میداد. این بازی آنقدر ادامه داشت تا تمامی تیلههای کاشته شده داخل مستطیل بیرون بروند. در این بازی همواره برنده آخرین نفر بود که تیله خود را پرتاب میکرد. فقط حق پرتاب یک تیله را داشتند.
همانطور که از اسمش پیداست بایستی در نزدیکی دیوار با فاصلهای حداقل ۲ متری صورت میگرفت و بدین شکل بود که بازیکنان با پرتاب تیله خود به سمت دیوار سعی بر این داشتند تا آن را در نزدیکترین فاصله به دیوار قرار بدهند و برنده تمام تیلههای روی زمین حریفان را تصاحب میکرد. شروع پرتاب به تیلههای کاشته شده: نفر اول نزدیک به خط شروعکننده بود و نفرات بعد پس از وی بایستی پرتاب خود را شروع میکردند. ضیاء موحد، مهمترین تفاوت سعدی با محمد غزالی را «عشق به فرهنگ و زبان فارسی» میداند و بر این رأی است که سعدی، برخلاف غزالی که در مورد اسماعیلیه فتواهای بسیار سنگینی دارد، چنین شدتی را از خود نشان نمیدهد. خاورشناسی به نام ماکسیم سیرو اعتقاد دارد نخستین مسجدی که به جای آتشکده، به نام مسجد عتیق شکل گرفته، مربوط به سدههای اولیه اسلام است. با بررسی آثار اولیه به جا مانده میشود دریافت که مقرنس از آغاز برای تبدیل پلان مربع به دایره استفاده میشدهاست. این بازی با توافق اولیه " تیری چند؟" بین بازی کنان شروع میشد؛ و در میدان خاکی مستطیلی کشیده با ابعاد توافقی معمولاً با عرض ۱۰ سانت و طول ۳۰ سانت و یک خط برای پرتاب (خط پرتاب) که معمولاً ۵ الی ۱۰ متر دورتر از مستطیل بود مشخص میشد.
این کاخ توسط محمد سوم ساخته شد که آن را به قدیمیترین کاخ بازمانده در الحمرا تبدیل میکند، اگرچه از آن زمان تاکنون دستخوش تغییرات زیادی شده است. جانداران دستکاریشده ژنتیکی که دارای مواد ژنتیکی یا DNA از سویههای دیگر هستند، موجودات تراریخته نامیده میشوند. بر روی زمین چند گولو (دو یا سه یا بیشتر) به فاصلهٔ پنج شش گام از هم میکنند و دو بازیکن از فاصلهای تیلههای خود را روی زمین بازی میاندازند. این مؤسسه در اواخر سال ۱۳۵۱ خورشیدی با نام مدرسه عالی علوم اراک وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران و با مدیریت دولتی به فعالیت خود ادامه داد. این بازی مورد تحسین منتقد ها قرار گرفت و اگرچه در ابتدا موفقیت تجاری خیلی بزرگی نشد. در سال 2012 مکنر در سایت Github کد اصلی بازی بر روی پلتفرم اپل 2 را که مدت ها گم شده بود منتشر کرد. کمکم بنیادی که زادگاهش اسپهان بود جهانی شد و در بیش از سد کشور جهان نزدیک به هزار آموزشگاه و کارگاه کارآفرینی برای روشندلان برپا نمود، گرچه برخی بنیادش را از اسپهان برچیدند. اهمیت این نقش با علم به این موضوع که بیش از ۲۲ درصد آزادراهها و بزرگراهها در این استان قرار گرفته، پررنگ تر میگردد.