محبوب ترین کاشی کار
بنابراین برای انتخاب کاشی بین کابینتی برای کابینت سفید، گزینههای بسیار زیادی برای انتخاب از میان آنها دارید. به ویژه در خانههای بزرگ این قسمت دارای تزییناتی از قبیل آجرکاری، کاشی کاری، گچ کاری، مقرنس یا انواع کاربندی میباشد. عبارات خشک و بیجان و سمجی مثل مقالات و مقولات مرحوم احمد کسروی در ورجاوند بنیاد، بهاییگری و داوری و امثال آنها، اگر به مرز و اسطرلاب بتوان از آنها معنایی استخراج کرد، تازه چنگی به دل نمیزند و چیزی نیست که هفده بار پیش از او، نگفته باشند. جلوخانِ کاروانسراهای بیابانی وسیع ساخته میشد از نمونههای کاروانسراهای شهری، کاروانسرای مهیار اصفهان از دوره صفویه است که جلوخان آن به بازارچه متصل است. گاه نیز برخی از نمونههای جلوخانها فاقد پیر نشین میباشد، مانند خانه حاج علی آقا در رفسنجان یا خانه دهش در اصفهان. یکی از مصادیق بارز این دسته، جلوخان خانه حاج علی آقا در شهر رفسنجان میباشد. عموماً در این دسته، جلوخان به صورت یک مفصل قوی و شاخص، حلقه ارتباطی بین ورودی بنایا گذر و فضاهای مجاور میباشد و بستر لازم را برای این ارتباط فراهم مینماید. در دسته دوم، جلوخان به شکل یک فضای تعریف شده در جلوی ورودی مطرح میگردد در این دسته، جلوخان در قالب فضایی وسیع تر از آنچه در دسته اول دیده شد به ایفای نقش بین بنا و گذر میپردازد و از لحاظ جزئیات و تزیینات غنی تر و بارزتر از دسته اول بوده و دارای سر در رفیع تر و گاه پیر نشین گستردهتری میباشند.
هرچه خانه شاخص تر و جلو خان آن وسیع تر، به تناسب، ابعاد این پیش تاق نیز بزرگتر شده و تزیینات بیشتری را شامل میگردد. گاهی در برخی نمونهها تعداد بیشتری پیر نشین نیز مشاهده شدهاست مانند خانه بروجردیهای کاشان که دارای شش سکوی پیر نشین در ورودی خانه میباشد. تزیینات و جزئیات آن کامل تر و وسیع تر میباشد و با ظرافت بیشتری کار شدهاست. ابعاد تزیینات و تناسبات آن با توجه به تناسبات ورودی که خود با جایگاه و اهمیت خانه و ساکنین آن مرتبط است تعیین میگردد. همانطور که پیش تر اشاره شد گاهی به پیش تاق، جلو خان نیز گفته میشدهاست. این دسته از جلو خانها عموماً در خانههای شاخص و متعلق به افراد خاص و متمول شهر یا روستا مشاهده میگردند. هوا در تابستان خشک و به ۴۵ درجه سانتیگراد میرسد و در زمستان به منفی ۱۰ درجه سانتیگراد بارش برف سالانه تقریباً دو بار است. «آش بیبی سهشنبه» با آرد و شکر و روغن و هل و زعفران، «آش حسین» با گوشت گوسفندی بااستخوان، نخود، لوبیاچیتی، عدس، گندم، پیاز و ارده، «آش شولی» با لپه و عدس و آرد و چغندر و برگ چغندر، «اشکنه ارده» با نان خشک و آب و ارده، «اشکنه مغز پسته» با نرمه برنج و پیاز و مغز پسته آسیاب شده و تخم گشنیز، «اُنخود» با نخود بلغورشده، مغز گردو یا پسته و مغز بادام و پیاز، «چاشنی» با لوبیا قرمز پخته، سیبزمینی آبپز، پیاز، گشنیز و زیره، «حلوای سن» با جوانه گندم و خرما و مغز گردو و تخم رازیانه همه فقط بخشی از طعمهای اردکانی هستند که در یکی از فصول کتاب به هرکدام پرداخته و نحوه پختشان هم خیلی داستانی نوشته شده است.
فلامکی در تعریف جلوخان مینویسد: پیش از اینکه پیمودن مسیر درونی فضای معماری آغاز شود، به ویژه در آن گونههایی که مکان جمعی و خاص اموری اند معنوی و الهی، در معماری ایران فصلی وجود دارد پیشدرآمد بر آنچه درون، دیده خواهد شد ورودی به مساجد و به کاروانسراها و به گرمابههای همگانی، همانند فضای معماری معمولاً متقارن و پناه دهنده ای که در حد فاصل در ورودی خانه و کوچه و گذر با تناسباتی پذیرنده که ساختنش تا چند دهه پیش در ایران متداول بود. نخود کرمانشاه یکی از بهترین ارقام نخود در ایران است. سردرب: بخشی از دیوار بالای در بنا، سردرب نام دارد. میگوید: «لباف، عاشق و با اخلاق کار است و نه تنها بخشی از هویت این مملکت و استان بلکه خود رجبعلی لباف هویتساز است». در سال ۱۳۹۵، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در مراسم ویژه ای به رجبعلی لباف خانیکی، نشان ملی فردوسی اهدا کردند.
از این خاندان که بازماندگان سلسله شاهان ساسانی هستند و جد اعلای ایشان به انوشیروان عادل میرسد یاد شده است و دارای شجره نامه مکتوب قدیمی تایید شده هستند. در آن زمان اعتبار سیاسی رشت به حدی بود که دولتهای روس، انگلیس و عثمانی در رشت کنسولگری داشتند. قائم مقامی، جهانگیر. رقابتهای روس و انگلیس در ایران در زمان محمدشاه. نامبرده زمینهٔ پژوهشی خود را بر روی باستانشناسی دوران اسلامی متمرکز نمود و در سراسر ایران به ویژه استان خراسان به کاوش و بررسی زیستگاهها، ابنیه و محوطههای تاریخی پرداخت. گنبد مسجد بر بالای این ایوان است. این مکعب در دهه ۱۹۸۰ محبوب شد و حل آن نیاز به برنامهریزی و مهارتهای حل مسئله دارد و شامل الگوریتمها است. وی برای ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ باستانشناسی وارد دانشگاه تهران شد. او تحصیلات مقدماتی خود را در کاخک و گناباد سپری کرد و سپس سالهای آخر دبیرستان را در مدرسهٔ علمیهٔ تهران گذراند. وی زندگی حرفه ای خود را با اشتغال در اداره کل حفاظت آثار باستانی در تهران آغاز کرد. این اصطلاح معماری ایرانی از دوره صفویه در منابع به کار رفته و در دوره قاجار اصطلاحی رایج بودهاست. ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ سلطان زاده حسین، کتاب فضاهای ورودی در معماری سنتی ایران، ۱۳۹۰صفحه ۷۰.
در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت کاشی دست ساز اصفهان.